+31 (0) 88 5333 111 | Energieweg 13c Leerdam info@mvie.nl

De juiste akoestiek

Ruimte-akoestiek

Ruimte-akoestiek is essentieel voor uw verstaanbaarheid, de sfeer en de aandacht van uw publiek. In ruimten met veel harde vlakken, zoals beton en glas, is de akoestiek vaak slecht. Het geluid wordt namelijk nauwelijks geabsorbeerd. De harde vlakken zorgen veelal voor ongewenste geluidsreflecties en een vervelende galm. Dit heeft negatieve gevolgen voor de communicatie, de concentratie en op den duur zelfs voor de gezondheid. De akoestiek verbeteren is daarom van groot belang. Door de juiste absorberende materialen aan te brengen, creëren we maximaal akoestisch comfort. Hierbij doen we uiteraard geen afbreuk aan het esthetisch ontwerp.

Akoestische wandpanelen

Het reduceren van galm in een (kantoor)ruimte kan de akoestiek aanmerkelijk verbeteren. Hiervoor bestaan tal van toepassingen, zoals akoestische wandpanelen, bureaupanelen of afscherm-panelen. De integratie van dit soort panelen zorgt niet alleen voor een betere spraakverstaanbaarheid, het verhoogt ook de concentratie tijdens het werk. MVIE levert panelen in diverse kleuren. Deze zijn bovendien eenvoudig aan te passen aan het ontwerp van uw interieur.

Akoestische plafonds

In het nieuwe werken op kantoor zien we vaak flexibele werkplekken en kantoortuinen. Omgevingsgeluiden, verminderde spraakverstaanbaarheid en andere storende geluiden zijn dan heel gewoon. Een plafond leent zich bij uitstek om een ruimte akoestisch te verbeteren. Door plafondpanelen, speciale akoestisch cilinders of kubussen te plaatsen, kunnen we met akoestische plafonds de akoestiek in een ruimte aanpassen en de werkomgeving in uw onderneming of instelling gezonder maken.

geluidssystemen

Op zoek naar een advies op maat over uw akoestiek?