+31 (0) 88 5333 111 | Energieweg 13c Leerdam info@mvie.nl

Akoestiek

Ruimte-akoestiek

De ruimte-akoestiek is essentieel voor uw verstaanbaarheid, de sfeer en de aandacht van uw publiek.

In ruimten met veel harde vlakken, zoals beton en glas, is de akoestiek vaak slecht doordat het geluid nauwelijks wordt geabsorbeerd. De harde vlakken zorgen veelal voor ongewenste geluidsreflecties en een vervelende galm. Dit heeft negatieve gevolgen voor de communicatie, concentratie en op den duur zelfs voor de gezondheid. Door de juiste absorberende materialen aan te brengen, creƫren we meer akoestisch comfort. Zonder daarbij afbreuk te doen aan het esthetisch ontwerp.

 

Akoestische wandpanelen

Het reduceren van galm in een kantoorruimte kan de akoestiek aanmerkelijk verbeteren. Hiervoor bestaan tal van toepassingen. Te denken valt aan akoestische wandpanelen, bureaupanelen of afschermpanelen. De integratie van dit soort panelen zorgt niet alleen voor een betere spraakverstaanbaarheid maar verhoogt ook de concentratie tijdens het werk. De hier beschreven panelen zijn in diverse kleuren te verkrijgen en geheel aan te passen aan het ontwerp van uw interieur.

Akoestische plafonds

In het nieuwe werken op kantoor zien we vaak flexibele werkplekken en kantoortuinen. Omgevingsgeluiden, verminderde spraakverstaanbaarheid en andere storende geluiden zijn dan heel gewoon. Een plafond leent zich bij uitstek om een ruimte akoestisch te verbeteren. Door plafondpanelen, speciale akoestisch cilinders of kubussen te plaatsen, kunnen we de akoestiek in een ruimte aanpassen en het werken in uw onderneming of instelling gezonder maken.

geluidssystemen

Op zoek naar een advies op maat over uw akoestiek?

Ja graag ik wil een afspraak!