Multizone geluidssysteem Sport en Vrije Tijd| Sportcentrum Tijenraan, Raalte

Sportcentrum Nieuw Tijenraan, het sportieve hart van de gemeente Raalte. Een fantastisch transparant gebouw (waar je ook bent, overal zie je sport).  Een sportvoorziening voor de hele regio met o.a. drie zwembaden met beweegbare bodems, twee grote sporthallen, ruimte voor de biljartvereniging, een gezondheidscentrum, beachvelden op het dak, een sportcafé en zelfs een outdoor bootcampveld.

MVIE zorgde voor het advies, de leverantie en complete integratie van het multizone geluidssysteem voor de weergave van omroepboodschappen en muziek. In totaal bestaat het systeem uit 47 verschillende zones welke zijn verdeeld over de verschillende sporthallen, zwembaden, biljarthal, horeca en bijbehorende ruimten. Wij zijn er trots op meegewerkt te hebben aan de realisatie van deze mooie sportaccommodatie.

De centrale geluidsinstallatie werd geplaatst in twee grote 19 inch racks, welke geplaatst zijn in de techniekruimte. en bestaat in hoofdlijnen uit de hiernaast weergegeven componenten.

In de verschillende vertrekken en zaaldelen zijn ALINP inprikpunten aangebracht voor het aansluiten van een lokale muziekbron of microfoon. Eveneens zijn in diverse vertrekken DIWAC bedienpanelen voorzien waarop de gewenste bron kan worden gekozen en het volume kan worden ingesteld. Voor het, separaat of in groepen, omroepen in de verschillende zones zijn meerdere DIMIC1 en DIMIC12 digitale microfoonposten geplaatst. Al dan niet voorzien van een DIMIC12S uitbreidingsconsole met 12 extra toetsen.

Het systeem is grotendeels ontworpen voor de weergave van achtergrondmuziek, behalve in de horeca, fitness, sporthallen en zwembaden, in deze vertrekken is het systeem geschikt voor weergave op voorgrond volumeniveau. Het zwembad is geschikt voor discozwemmen.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This