Audiovisuele inrichting Horeca | Indoor bos en narrowcasting oplossing | De Schildkamp Asperen

MVIE simuleert bos in De Schildkamp Asperen: “Binnengewoon bijzonder”
Een wel heel bijzonder project is de indoorexperience van hotel en conferentiecentrum De Schildkamp in Asperen. MVIE verzorgde de audiovisuele inrichting van een heus indoor bos en leverde daarnaast tal van andere slimme oplossingen.

Voor de ultieme indoorexperience is door een gespecialiseerd bedrijf in de voormalige sporthal een bos gebouwd met echte bomen. MVIE voorzag dit bos van een verlichtingssysteem om dag, avond en nacht na te bootsen en een installatie om ook de geluiden en geuren van een bos te simuleren. De ruimte is uitermate geschikt om plaats te bieden aan bijvoorbeeld trainingen en teambuildingsactiviteiten zonder afhankelijk te zijn van goed weer. 

Het verlichtingssysteem bestaat uit circa zestig RGBW LED-armaturen en daglichtlampen die digitaal worden aangestuurd. Om het hotel van De Schildkamp meer attentiewaarde te geven, zette MVIE de gevel in het licht met RGB grondspots. Hiermee kan deze elke gewenste kleur krijgen. Ook leverde MVIE een narrowcastingoplossing met display in de entree, om de bezoekers van De Schildkamp te verwelkomen. 

“De absolute verbazing van onze gasten als zij ons indoorbos betreden is prachtig om te zien”, vertelt Ralph Klaare van De Schildkamp. “De eerste reacties zijn ‘binnengewoon’. Iedereen is enorm onder de indruk van het idee, maar meer nog van de uitvoering. De beleving neemt je helemaal mee naar een echt bos. Het door MVIE geleverde licht en geluid zijn hierbij essentieel. Zo wordt tijdens een kampvuurgesprek een lichtval gecreëerd waarbij je iedereen nog steeds goed in de ogen kunt kijken. Daar is heel veel expertise voor nodig.”  

MVIE heeft een erg pragmatische aanpak gekozen, vervolgt Klaare. “De medewerkers hebben zich goed ingeleefd in het project, ook buiten de eigen werkzaamheden meegedacht en bijgestuurd. Ik wil het bedrijf dan ook bedanken voor een fraai staaltje partnership.” 

www.schildkamp.nl

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This