De Graafstroom header

Audiovisueel systeem | Zuivelfabriek De Graafstroom – Bleskensgraaf

De Graafstrroom Kop

Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf heeft MVIE gevraagd de expositie- en vergaderruimten te voorzien van audiovisuele oplossingen. Maar wat is Zuivelfabriek De Graafstroom precies?

De Graafstroom
In het voorjaar van 1908 sloegen vijftien melkveehouders uit de omgeving van Bleskensgraaf de handen ineen. Het was de start van onze Zuivelfabriek De Graafstroom, die vernoemd is naar de vaart die door Bleskensgraaf stroomt. Jarenlang werd de melk voor onze zuivelfabriek per boot over De Graafstroom vervoerd, maar inmiddels zijn de boten, fietsen, paardenwagens en handkarren vervangen door geïsoleerde vrachtwagens waarin de melk lekker vers blijft. Onze zuivelfabriek overleefde de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de watersnoodramp van 1953. Door de jaren heen hebben zij altijd vastgehouden aan de hoge kwaliteit van de kaas, ook toen de melk op de bon was of toen het water van de Noordzee tot in de kaasmakerij kwam. De zuivelfabriek is sinds 2009 in handen van zuivelcoöperatie DeltaMilk. Zo’n 190 aangesloten melkveehouders zijn nu eigenaar van de fabriek waarin ze de melk verwerken tot heerlijke natuurgerijpte ronde en rechthoekige Goudse kazen.

Opening Kaasboerderij De Graafstroom.
Op woensdag 28 september is de rijksmonumentale boerderij, die eigendom is van Zuivelfabriek De Graafstroom, aan de Abbekesdoel nr. 2 in Bleskensgraaf, na een grondige restauratie officieel in gebruik genomen. “We zijn erg blij met de gebiedseigen uitstraling van de boerderij. De binnenkant vormt een smaakvolle mix van toen en nu.” “In onze boerderij is een expositieruimte ingericht waar we op een interactieve wijze een beeld schetsen van wat wij bij De Graafstroom doen, van koe tot kaas. Daarnaast krijgen onze duurzaamheidsprojecten, zoals het project ‘Groene Cirkels kaas en bodemdaling’ aandacht in de expositieruimte,” aldus Raymond Noordermeer, algemeen directeur bij Zuivelfabriek De Graafstroom. “Zowel voor omwonenden als voor recreanten willen wij een inspiratieplaats zijn.” Naast de expositieruimte is de boerderij ook uitgerust met een vergaderzaal voor (netwerk)bijeenkomsten en een kaaswinkel.

MVIE audiovisuele oplossingen
De expositieruimte hebben wij voorzien van 5 Samsung UHD Displays die het proces van kaas maken zullen laten zien. De ruimte is ook voorzien van een professionele projectie opstelling inclusief ondersteunende geluidsinstallatie van Fohhn, geschikt voor spraak- en muziekweergave.
In de Hooizolder is een speciale presentatieruimte gerealiseerd, hier hebben wij een 340 cm breed projectiescherm met Panasonic Pro Projector opgehangen die ondersteund wordt door speciale Fohhn kolomluidsprekers welke uitermate geschikt zijn voor spraak en het weergeven van muziek.
Ook de ontvangstruimte boven is voorzien van een Samsung 65” UHD display met Bose Videobar en Barco ClickShare om optimaal te kunnen videoconfereren.

Een eindresultaat om trots op te zijn en we raden aan om Kaasboerderij De Graafstoom zeker een keer te bezoeken als je in de buurt ben!

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This