Discussiesysteem registratie raadsvergaderingen Overheid

| Raadzaal Gemeente IJsselstein

In de raadzaal van de Gemeente IJsselstein installeerde MVIE een systeem voor de registratie van raads- en commissievergaderingen. Het systeem is opgebouwd uit een viertal automatisch bestuurde camera’s die in verbinding staan met een discussiesysteem van Beyerdynamic.

De Gemeente zocht een mogelijkheid om burgers en geïnteresseerden vanuit bijvoorbeeld hun huis een raadsvergadering bij te laten wonen, waarbij Burgermeester, Wethouders en Raadsleden duidelijk in beeld gebracht konden worden. MVIE adviseerde het cameraregistratiesysteem en werd ingeschakeld voor de complete integratie van de videoregistratie, inclusief besturing en bekabeling en alles wat daar verder bij kwam kijken.

Wij kozen voor montage van een drietal camera’s in het centrum van de raadzaal en een vierde camera aan de achterzijde van de tribune. Hierdoor ziet de kijker thuis, in het geval er geen specifieke spreker aan het woord is, een soortgelijk beeld als de kijkers op de tribune.
De camerabeelden worden volautomatisch geregisseerd door een koppeling met een Beyerdynamic DCN draadgebonden discussiesysteem en een besturing met CUE. Er kan worden geschakeld tussen verschillende camerabeelden via een switcher. Ook wordt iedere vergadering automatisch opgenomen en gearchiveerd.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This