Videowall displays | GeoFort in Herwijnen

GeoFort is een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie, gelegen in het West-Betuwse Herwijnen. Vanaf dag 1 werken het GeoFort en MVIE al samen. Passie, uitdaging en professionaliteit zijn overeenkomsten tussen deze partijen. 

Bij GeoFort draait alles om de aarde! In het interactieve science center maken bezoekers kennis met thema’s als big data, geo-design en klimaat. Spelenderwijs leert men hoe o.a. big data ons kan helpen, welke nieuwe energiebronnen er zijn en hoe een vleermuis zijn weg vindt in het donker. Met doolhoven, een speurtuin, proefjes in het GeoLab en zelfs Minecraftworkshops. Fun staat bij GeoFort centraal. Niet voor niets werd GeoFort in 2016 uitgeroepen tot beste kindermuseum ter wereld!

In het weekend en de schoolvakanties is het fort geopend voor publiek. Doordeweeks vinden er educatieve programma’s voor scholen plaats en zijn er diverse zakelijke activiteiten.

Nieuw entreegebouw

Het fort bruist en GeoFort is volop in ontwikkeling. Hierbij hoort ook een entree die zowel past bij de uitstraling van het historische fort als ook aansluit bij de state-of-the-art exhibits. Begin dit jaar heeft GeoFort haar nieuwe entreegebouw in gebruik genomen. Boven de receptiebalie wilde men een grote attractieve beeldweergave met videopresentatie van ‘Big Data’. De wens was een panorama van 10 meter breed en 1 meter hoog. MVIE vond een geschikte oplossing door het toepassen van 17 stuks Samsung videowall displays met een bezel-to-bezel afstand van slechts 1,7 mm. Dit levert niet alleen een geweldige eyecatcher op, maar is ook nog eens onderhoudsarm, duurzaam en uiterst betrouwbaar. 

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This