Nieuwe geluidsinstallatie Sport en vrije tijd; zwembad | Zweminstituut De Veur, Zoetermeer

Zwembad ‘De Veur’ in Zoetermeer heeft een 25 meter wedstrijdbad met een lage en hoge duikplank en een grote tribune. Daarnaast is er nog een ondiep instructiebad met glijbaantje voor kinderen. De zwembaden zijn onderdeel van sport- en cultuurcentrum De Veur, waar ook een sporthal, vergaderzalen en een restaurant te vinden zijn. Ook hier mocht MVIE een voorstel doen voor het leveren en installeren van een geluidsinstallatie in het zwembad.

De geluidsinstallatie
In opdracht van het Zweminstituut en de Gemeente Zoetermeer heeft MVIE het bestaande, verouderde geluidssysteem vervangen en gemoderniseerd. Voor de keuze en plaatsing luidsprekers is uitgegaan van een grote spreiding door het toepassen van meerdere compacte fullrange luidsprekers. Hierdoor is het volume per luidspreker relatief laag en wordt een mooi egaal volumeniveau in de gehele ruimte behaald. Ook is hierdoor de spraakverstaanbaarheid optimaal en klinkt muziek prettig.

Flexibel geluidssysteem
Gekozen werd voor de Apart Audio MASK-serie, welke geschikt is voor plaatsing in vochtige ruimten en bestand tegen een zwembad klimaat. De luidsprekers in het wedstrijdbad en het peuterzwembad werden opgedeeld in 2 separate zones met ieder een eigen inprikpunt voor een muziekbron en/of microfoon. De ruimten zijn separaat te gebruiken en aan elkaar te koppelen. Het hart van de multizone installatie vormt een digitale Apart Audio Audiocontrol 12.8 met 12 ingangen en 8 zone-uitgangen. De bediening wordt geregeld middels zogenaamde DIWAC wandbedienpanelen.

Achter de receptie werd een DIMIC 12 microfoonpost geplaatst, waarmee per zone kan worden omgeroepen, maar ook een totaalomroep tot de mogelijkheden behoort. De DIMIC12 beschikt over 12 toetsen die ook voor andere functies geprogrammeerd kunnen worden. Ook de centrale apparatuur van de sporthal en alle luidsprekers in de verkeers- en kleedruimten werden vervangen. Uiteindelijk werd door het technisch team van MVIE weer een in optimale staat verkerende geluidsinstallatie opgeleverd.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This