Multifunctionele Geluidsinstallatie Sport en Vrije Tijd | Topsportcentrum De Koog

In sporthal ‘DE KOOG’ in Koog aan de Zaan, heeft MVIE Audiovisuele Techniek een multifunctionele geluidsinstallatie aangebracht voor de weergave van omroepboodschappen en muziek. De installatie is opgebouwd als zogenaamd room combining systeem: de verschillende ruimtes kunnen onafhankelijk van elkaar worden bediend (multizone), maar kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld.

MVIE is gespecialiseerd in het vinden van oplossingen voor sportcomplexen.  Echter elke installatie vraagt om een specifieke invulling. Het ‘hart’ van het systeem in ‘De Koog’ is een digitale unit die volledig naar eigen inzicht kan worden geconfigureerd.  In iedere ruimte moet de installatie separaat kunnen worden gebruikt. Daarom hebben wij gekozen voor een multizone-systeem. De luidsprekers in de sporthallen zijn balbestendig en ook de bedieningspanelen en inprikpunten zijn voorzien van bescherming tegen ballen. Tevens zijn er drie draadloze microfoons die door de gehele sporthal gebruikt kunnen worden. Om de ontvangst te garanderen is een antennesysteem geïnstalleerd.

Bij het ontwerp van de luidsprekerinstallatie is rekening gehouden met de akoestische eigenschappen van het gebouw om de spraakverstaanbaarheid te kunnen waarborgen. Ook is er gezorgd voor voldoende geluidsdruk om boven de mensen op de tribunes en in de sporthal uit te komen.

MVIE verzorgde in dit project het ontwerp, de leverantie, af-montage en inbedrijfstelling van het complete geluidssysteem.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This