Ter Spegelt Eersel

‘Groot, groter, grootst’ lijkt het nieuwe motto van Recreatiepark Ter Spegelt in Eersel. Om dit kracht bij te zetten, liet het park MVIE een mobiele buitenbioscoop installeren met een beeldformaat van maar liefst negen meter.

Het systeem bestaat uit een opblaasbaar breedbeeld projectiescherm. Achter het scherm is een krachtige 6.000 ansi-lumen HD-projector van Vivitek geplaatst die zorgt voor een perfect beeld. Voor de projector ontwierp MVIE een statief en adapter op maat, waardoor deze eenvoudig op de juiste hoogte kan worden gedraaid.

Om het plaatje compleet te maken, installeerde MVIE een geluidssysteem van Proel met een totaalvermogen van een slordige 3.800 Watt. Dit staat garant voor bulderende geluidseffecten en maakt de bioscoopbeleving in het groot helemaal af. Voor de aansturing en synchronisatie van beeld en geluid zorgt een Rotel RSP1098 surroundprocessor.

De techneuten van MVIE stelden het volledige systeem in de eigen werkplaats samen tot een eenvoudig verplaatsbaar geheel. Medewerkers van het recreatiepark kunnen het dan ook moeiteloos op- en afbouwen.

“Niet eerder heeft een recreatiepark in Nederland een buitenbioscoop van een dergelijke omvang aangeschaft”, vertelt een trotse Michel Huigevoort van Ter Spegelt. “Hiermee hebben we onze gasten echt iets heel bijzonders te bieden.”

Naast de buitenbioscoop investeerde Ter Spegelt dit jaar in twee gaming-zones waar kinderen naar hartelust hun gang kunnen gaan op X-Boxen die zijn aangesloten op 60 inch flatscreens. Meer informatie: www.terspegelt.nl

PROJECT DETAILS
GELUID
Proel geluidsinstallatie 3.800 Watt
Outdoor luidsprekers op statief

BEELD
Opblaasbaar breedbeeld projectiescherm

SYSTEMEN
Rotel besturingssysteem RSP1098 surround processor

BIJZONDERHEDEN
Mobiele buitenbioscoop
Op maat gemaakt statief en adapter
Vivitek HD-projector 6.000 ansi-lumen

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This