Mvie maakt buurtbewoners sportterrein blij

Om de overlast voor omwonenden te beperken, heeft MVIE drie geluidsbegrenzingssystemen geïnstalleerd op het sportterrein van UVV. Een dag/tijdsgestuurde geluidsbegrenzing die automatisch het geluidsvolume terugdringt naar het geoorloofde niveau moet de overlast van het honkbal- en het softbalveld beperken. Omdat een DJ de teams en het publiek met bijpassende beats opzweept tijdens de wedstrijden, kan hier het volume nog wel eens oplopen. Dit tot grote ergernis van de omwonenden.

Om de DJ te waarschuwen voor de activatie van een ingrijpende begrenzer is een signaallamp geplaatst. Het groene licht geeft aan dat het signaal binnen het volumebereik valt, oranje geeft aan dat het maximale niveau af en toe wordt overschreden en rood geeft aan dat dit te lang het geval is geweest. Vervolgens zal de begrenzer ingrijpen. 
Door de automatische dag- en tijdsturing past het systeem zich automatisch aan de opgelegde volumeniveaus aan, waarbij het rekening houdt met zon- en feestdagen. Het voetbalterrein kreeg een vergelijkbaar systeem.

Voor de engineering, leverantie en integratie tekende MVIE. Het systeem is ingeregeld in samenspraak met onafhankelijk ingenieursbureau Lichtveld, Buis & Partners en de Gemeente Utrecht.

De algemene sportvereniging UVV staat voor plezier in sport. De kwaliteit van UVV uit zich vooral in de sfeer waarin de leden met elkaar sporten en met elkaar omgaan.
 Maar dit familie-sportaanbod staat de prestatiesport niet in de weg, gezien het aantal landelijk opererende teams van onze vereniging.

Op het sportterrein van UVV aan de Utrechtse Parkzichtlaan zijn onder meer de volgende verenigingen gehuisvest:

– Voetbalvereniging UVV
– UVV Soft- & Honkbal
– UVV Tennis
– UVV/Sphynx Volleybalvereniging

PROJECT DETAILS
 

SYSTEMEN
3 Geluidsbegrenzingssystemen

BIJZONDERHEDEN
Signaallamp

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This