Geluids- en videoregistratiesysteem Gezondheidszorg | Kloostertuin Brakkenstein Nijmegen

Samen met Terberg Totaalinstallaties hebben wij advies gegeven over het ideale geluids-, videoweergave- en registratiesysteem bij Kloostertuin Brakkenstein in Nijmegen. Op basis hiervan heeft MVIE de opdracht gekregen voor het ontwerp, de levering en installatie van hoogwaardige systemen in vier verschillende ruimten van het Klooster.

Het in 2016 opgeleverde pand is ontworpen door diederendirrix architecten en in opdracht van de Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten gebouwd. Het appartementencomplex bestaat uit zes bouwlagen met 98 wooneenheden en een ondergrondse parkeergarage. Het is de thuishaven voor Paters en Jezuïeten, maar ook voor niet -religieuze bewoners. Het klooster voorziet in een zorgoproepsysteem, centrale ruimten voor ontmoeting, vergadering en een kapel.

Een voormalige drukkerij, gelegen naast de Kloostertuin, is geheel gerenoveerd met o.a. een aantal kantoren, keuken, bibliotheek en een refter. MVIE heeft de audiovisuele installaties verzorgd in de aula, kapel, refter en huiskamer/recreatiezaal.

In de verschillende ruimten is een hoogwaardig geluidssysteem geïntegreerd op basis van het digitale Fohhn Airea luidsprekersysteem. Hierdoor wordt optimale spraakverstaanbaarheid behaald. Luidsprekers van het Airea systeem zijn volledig digitaal en worden middels power over ethernet (PoE) gevoed. De bekabeling is vanzelfsprekend netjes weggewerkt.

Voor slechthorenden hebben wij een zendersysteem geïnstalleerd op basis van Beyerdynamic Synexis. Hierdoor is het mogelijk met een zakontvanger (inclusief neklus) af te stemmen op een betreffende ruimte.

Verder hebben wij in vier vertrekken een registratiesysteem aangebracht met een bestuurbare camera. De registratie van de beelden wordt gedistribueerd via het centrale antenne netwerk. Bewoners hebben hierdoor de mogelijkheid om bijeenkomsten vanuit de eigen woning te bekijken. In ieder vertrek is een 12” CUE touchscreen geplaatst, waarmee audio en video bedienbaar zijn. Op het scherm  wordt ook het preview beeld getoond van de camera en deze is volledig bedienbaar.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This