Ontruimings- en omroepinstallatie Onderwijs | Jan Tinbergen College, Roosendaal

Het Jan Tinbergen College is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en mavo in Roosendaal. De school heeft ongeveer 1500 leerlingen verspreid over twee gebouwen.
Zeker op scholen staat veiligheid voorop. De in 2012 gerealiseerde nieuwbouw aan de Burgemeester Schneiderlaan werd door MVIE voorzien van een ontruimings- en omroepinstallatie met lestijdsignalering.

De ontruimingsinstallaties hebben als doel om bij brand of andere calamiteiten een snelle ontruiming van een gebouw mogelijk te maken. Bij ontruimingsinstallaties met gesproken berichten (Type A) worden mensen bij een calamiteit tijdig geïnformeerd en geïnstrueerd  hoe zij het beste, op een ordelijke manier, de weg naar buiten kunnen vinden.

De ontruiming bij het Jan Tinbergen College is mogelijk gemaakt per verdieping (3 verdiepingen). Een noodstroomvoorziening zorgt er voor dat de installatie blijft werken na stroomuitval. Voor service op afstand is het systeem verbonden met een centrale server van MVIE. Verder is er een 4-kanaals lestijdengenerator opgenomen welke op gezette tijden een signaal zal afgeven. Door het 4-kanaalssysteem is het mogelijk te schakelen tussen verschillende roosters zoals het 50, 40 of 10 minuten rooster.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This