Audiovisuele inrichting hotel | Park Plaza Utrecht 

2018 en begin 2019 stonden voor Het Park Plaza Hotel in Utrecht in het teken van een totale renovatie en metamorfose van het centraal gelegen hotel aan het Westplein.  In deze  periode is het totale hotel van binnen gestript en opnieuw opgebouwd. MVIE mocht een compleet nieuwe audiovisuele inrichting ontwerpen en installeren. Tijdens de renovatie is het hotel open gebleven wat zorgde voor enkele extra uitdagingen.

Tijdens de totale renovatie van het hotel heeft MVIE de complete audiovisuele inrichting van vergaderruimten, foyer, bar, restaurant en private dining vervangen door een eigentijdse en futureproof inrichting. Park Plaza en MVIE hebben gekozen voor een audiosysteem van Bose Professional. In maar liefst 10 vergaderzalen werden vergaderoplossingen geïnstalleerd met o.a. projectie, 85″ presentatiedisplays en Smart displays. In de grotere vergaderruimten beschikt men over een flexibel draadloos microfoonsysteem met handheldmicrofoons en headsets.
Draadloos verbinden van notebooks met het AV-systeem is mogelijk gemaakt door het toepassen van VIA Go draadloos presenteren.

De complete audiovisuele installatie is onder controle middels een CUE-besturingssysteem met 7″ touchscreen in iedere ruimte. Het CUE touchscreen is, naast de gebruikelijke functies, voorzien van een custom made pagina voor het bestellen van service. Zo zijn er buttons om koffie te bestellen, extra water of bijvoorbeeld te vragen om assistentie bij het aansluiten van presentatie apparatuur.

Verder wordt er in het Park Plaza gebruik gemaakt van een ruimtereserverings- en narrowcastingsysteem met 10″ displays bij de vergaderruimten en 49″ displays in de verkeersruimten als wayfinder.
Op de vraag naar mogelijkheden voor displays op trolley hebben wij een aantal Samsung FL!P’s geleverd. Deze kunnen ingezet worden als digitale flipover, maar ook als extra display tijdens grote bijeenkomsten.

Net als bij de andere locaties van Park Plaza zijn wij trots op onze bijdrage aan de renovatie van dit mooie hotel in Utrecht.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This