Professionele geluidsinstallatie Horeca en Retail | Het Magazijn, Dordrecht

Op de Voorstraat in Dordrecht, in het voormalige SBK-pand, heeft MVIE een professionele geluidsinstallatie geplaatst. In dit authentieke pand vinden we een concept store met maar liefst vijf verschillende zaken onder één dak. Restaurant Het Magazijn, met binnen- en buitenterras, is het startpunt van een ontdekking door dit unieke pand. Makkelijk binnen wandelen, luisteren naar muziek, heerlijk eten. Verder vinden we de shop-in-shops van Velvet Music, FotoFilmFabriek, Vintage Audio Repair, Make Room en Knappe Fiets. Daarnaast is SBK Kunstuitleen & Galerie niet uit het pand verdwenen.

Door het bundelen van krachten van vier vakidioten, biedt Het Magazijn een ruimte voor ideeën en een podium voor initiatieven. Een nieuw concept waarin een restaurant, kunstuitleen, galerie en verschillende speciaalzaken onder één dak te vinden zijn. Een professioneel geluidssysteem kon in dit geweldige initiatief natuurlijk niet ontbreken en daarvoor werd MVIE ingeschakeld.

In het restaurant -op de begane grond- werden 6 compacte Fohhn AT-05 fullrange luidsprekers geplaatst ten behoeve van de achtergrondmuziek. Op de eerste verdieping is Velvet Music Dordrecht gehuisvest. Een bekend en vertrouwd gezicht in Dordrecht en wijde omgeving. Bestierd door twee muziekverslaafde broers die hun passie voor muziek graag delen, is de Velvet een bruisende ontmoetingsplaats om te genieten van een fijne omgeving en goede muziek.
Ook door Velvet Music werd gekozen voor de Fohnn AT-05 luidsprekers. De centrale apparatuur, te weten de Lectrosonics SPN812 LTS digitale audiomatrix en processor en 4 Proel HPX900 eindversterkers, werd geïnstalleerd in een 19″ rack. Door het toepassen van de Lectrosonics processor en het optimaal tunen van het systeem, wordt een verbluffende geluidskwaliteit uit een zeer compacte luidspreker gehaald. De bediening van het systeem vindt plaats vanaf een Command Fusion 10″ touchscreen achter de bar van het restaurant en een 10″ touchscreen achter de toonbank van Velvet. Vakkundig uitgevoerd en fraai weggewerkt door het technische team van MVIE.

Voor evenementen waarbij live muziek uit-versterkt moet kunnen worden, was er de behoefte aan een flexibel en betaalbaar systeem. Hiervoor heeft MVIE een mobiel geluidssysteem geleverd. Gekozen werd voor twee flexibel inzetbare actieve luidsprekers en een mixer van Proel. MVIE leverde de Proel M1622USB live mixer. Een indrukwekkend mengpaneel met digitale functies, zoals een stereo USB-interface en handige éénknops compressoren op de eerste 8 microfoon/line kanalen, 4 stereo line kanalen en effect processor. Samen met 2 Proel Flash12XD actieve luidsprekers een zeer goede keus voor de veeleisende muzikant of geluidstechnicus in combinatie met een uitstekende prijs.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This