Complete audiovisuele inrichting | GeoFort in Herwijnen

GeoFort is een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie, gelegen in het West-Betuwse Herwijnen. MVIE voorzag GeoFort van een complete audiovisuele inrichting.

GeoFort beschikt nu over vijf compleet ingerichte vergader- en presentatieruimten, voor groepen van acht tot veertig personen. In de voormalige kazerne installeerde MVIE een complete bioscoop, met HD-projectie en 7.1 surround sound. En restaurant De Loods, dat ruimte biedt aan circa tachtig gasten, kreeg een compleet presentatiesysteem dat ook inzetbaar is voor de weergave van achtergrondmuziek.

Om de akoestiek te verbeteren, bracht MVIE akoestische materialen aan waaronder geluidabsorberende baffles en wandpanelen. Dit was hard nodig, want door de vorm en gebruikte (harde) materialen in de verschillende kazerneruimten was de oorspronkelijke akoestiek niet geschikt voor het geven van presentaties.

Verder bestond het project uit de inrichting van een tijdelijk entreegebouw/auditorium, goed voor tweehonderd zitplaatsen en twee risicomanagementzalen, die ook geschikt zijn voor het geven van trainingen en workshops.

GeoFort is gevestigd in en om het geheel gerestaureerde forteiland Fort aan de Nieuwe Steeg in Herwijnen. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die in ere wordt hersteld.

Op GeoFort maakt de bezoeker kennis met oude en nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het ‘intelligente’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Het gaat in het bijzonder om geotechnieken waarbij het ruimtelijk denken de basis vormt. Denk daarbij aan vraagstukken als het inmeten van het aardoppervlak met diverse meetinstrumenten of het bewerken en visualiseren van gegevens in statische kaarten of in dynamische simulaties. GeoFort is hét visitekaartje van Geo-Nederland.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This