Projectie oplossing Overheid| Raadzaal Gemeente Lopik

Projectiesysteem raadzaal | In de Raadzaal van de Gemeente Lopik zocht men een permanent opgestelde projectie-oplossing.  In verband met aanwezige verlichtingsarmaturen, het architectonische karakter van de raadzaal en de wens dat zowel het publiek als de raad zicht had op de projectie, was het creëren van een goede oplossing een uitdagende klus.

De projectieschermen
MVIE adviseerde een tweetal elektrisch bedienbare projectieschermen (1290x2000mm) tegenover elkaar te monteren achter een bouwkundige koof. De Concept Electrol van Projecta voldoen hier uitstekend, aangezien dit type scherm voorzien is van een zwaar doek met zwarte achterzijde die geen licht doorlaat.

De projectoren van het projectiesysteem
Twee schermen, betekent echter ook twee projectoren. Deze werden onder het plafond gemonteerd tegen de koof van de projectieschermen. Hiervoor was een speciale projector nodig met een long/throw lens, de Optoma W505. Deze beschikt over een contrast 2000:1 en een hoge lichtopbrengst van 5200 ANSI-lumen.

Om de bediening zo eenvoudig mogelijk te maken, worden de projectoren en schermen bediend via een druktoetspaneel.  Dit paneel zorgt ervoor dat de projectoren automatisch met het corresponderende projectiescherm worden aangestuurd. De projectie van beide zijden kan zowel gelijktijdig, maar ook  separaat worden gebruikt. Wij hebben de raadzaal voorzien van een inprikpunt, waarop een VGA- en HDMI bron kan worden aangesloten.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This