Geluidssysteem, projectie en bewegende verlichting Sport en Vrije Tijd| Beweegbox, Amstelveen

Wat een mooie uitdaging! MVIE is door Janssen Fritsen gevraagd een voorstel te doen voor het leveren en installeren van  een geluidssysteem, belichting en projectie voor de Beweegbox, de gymzaal van de toekomst.

Janssen Fritsen werd ruim 65 jaar geleden opgericht als ‘fabriek voor speeltoestellen”. Bij hen kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment van sportartikelen en spelmateriaal. Een van de unieke kenmerken van Janssen Fritsen is de eigen product ontwikkeling, waarbij zij voortdurend werken aan technische verbeteringen. Veiligheid en verantwoord bewegen staat voorop. Het (her)inrichten van sportaccommodaties is helemaal hun ding.

De Beweegbox
De Beweegbox is een turn-key gymzaal. Dit betekent dat het een gebouw is, inclusief complete sportinrichting, geschikt voor gemeenten en onderwijsinstellingen. Voor de Beweegbox staan drie punten centraal. Dit zijn uitdaging, interactie en beleving. De gymzaal van de toekomst onderscheidt zich door haar vierkante vloer van 16×16 meter. Deze vloer is eenvoudig te verdelen in vier kwadranten, waardoor kleinere groepen effectiever kunnen sporten.

Bewegen is beleven. Mede daarom is de Beweegbox uitgerust met een interactief wandprojectiesysteem, theatertechniek, een 55-inch Active Panel en een Smart Goals schoolset.

MVIE is verantwoordelijk voor ontwerp, leverantie en integratie van beeld, licht en geluid.
We hebben gekozen voor een geluidssysteem op basis van Bose. De Beweegbox is op te delen in 2 zones. Kwadrant 1 de “hoofdzone” en kwadrant 2,3 en 4 als “subzone”. In ieder kwadrant werd de Bose FreeSpace DS40SE gemonteerd. T.b.v. de hoofdzone werd hier een Bose Acoustimas Bass Module aan toegevoegd voor een krachtige laagweergave. Verder werd deze voorzien van een inprikpunt waarop een microfoon of audiobron kan worden aangesloten.

Om de beleving te vergroten en om verschillende (disco) effecten te kunnen weergeven werd een 2-tal moving heads geplaatst. Deze moving heads beschikken over LED lichtbronnen en kunnen allerlei lichteffecten creëren, maar ook dienst doen als wall-washer.

Het was wenselijk een projectie te realiseren met een breedte van minimaal 4 meter waardoor een hoge lichtopbrengst noodzakelijk is voor een heldere weergave van geprojecteerde beeld. Om schaduwwerking zo gering mogelijk te houden werd de projector zo dicht mogelijk voor het scherm geplaatst. We hebben hier gekozen voor een Panasonic Projector.

We hopen natuurlijk met Janssen-Fritsen nog veel Beweegboxen te realiseren.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Share This