MVIE heeft de opdracht ontvangen voor het leveren een geluidssysteem in het nieuw te bouwen Zwembad Vathorst te Amersfoort. Wij zullen natuurlijk ook dit professionele geluidssysteem installeren! Vanaf volgend jaar kunnen kinderen uit Vathorst en omgeving terecht voor zwemlessen en andere activiteiten in het zwembad. De bouw en exploitatie van het zwembad is een particulier initiatief van R&A Sports & Swimming.

Het gaat om een ruim opgezet instructiebad van 20 x 10 meter voor het behalen van het ZwemABC en voor allerlei andere zwemactiviteiten voor kinderen zoals snorkelen, zwemvaardigheid, duikcursussen, zwemfeestjes en voor de kleintjes babyzwemmen en overlevingszwemmen. Er wordt zwemles gegeven in kleine groepen van acht kinderen, met twee leerkrachten in het water. Uniek in het concept is de ontvangst/horeca-ruimte en het buitenterras, waar de ouders de zwemlessen kunnen bijwonen.

R&A is gespecialiseerd in het geven van zwemlessen aan verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld dove en slechthorende kinderen en kinderen met het syndroom van Down. Aanmelden voor alle zwemlessen is nu al mogelijk via de website (www.ra-sports.nl).

R&A Sports & Swimming is een familiebedrijf, dat inmiddels drie zwembadlocaties in Nederland exploiteert. Giel Van der Vlies, directeur van OBV: ‘De afgelopen maanden hebben OBV en R&A samengewerkt om een zwembad mogelijk te maken. Een nieuwe belangrijke voorziening in Vathorst, waarvoor geen gemeentelijke subsidie nodig is. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om met R&A samen te werken’.

Sport en wijkwethouder Vathorst Hans Buijtelaar: ‘Met de komst van het zwembad in Vathorst gaat een langgekoesterde wens van de stad in vervulling. Ik ben dan ook erg blij met dit prachtige initiatief van R&A Sports & Swimming. Zwemles voor kinderen en zwemactiviteiten in de eigen buurt, voor zo’n grote wijk als Vathorst is dit zwembad een hele goede aanvulling.’

 

Share This