23-12-2022  Muziek op de werkvloer

Privé of op het werk, muziek is niet meer weg te denken en draagt zelfs bij aan het zakelijk succes van organisaties. Het verhoogt niet alleen de productiviteit maar heeft ook een positief effect op de werksfeer en draagt bij aan de totaal beleving van een merk, product of dienst.

 

Mag je zomaar muziek streamen?

Het is bekend dat voor het gebruik van radio op de werkvloer rechten worden betaald aan Buma-Stemra maar hoe zit dit nou als ik gebruik wil maken van een streaming dienst? Mag je deze diensten zomaar op de werkvloer gebruiken?

De toegang tot muziek wordt steeds makkelijker en er zijn steeds meer digitale opties om naar muziek te luisteren. Voorbeelden van de bekendste streaming diensten zijn Spotify, Apple Music en Deezer. In de gebruiksvoorwaarden van deze diensten staat dat ze uitsluitend voor privégebruik bedoeld zijn. Vanuit deze streamingdiensten bestaan er op dit moment geen abonnementsvormen voor commerciële toepassingen.

Tevens zal Stichting Buma strikter toezien op het feit dat het niet is toegestaan om bedrijfsmatig gebruik te maken van streamingsdiensten die voor privédoeleinden bedoeld zijn.

 

Alternatieve oplossingen

Wilt u toch genieten van muziek op de werkvloer* dan zijn er uiteraard diverse alternatieve muziekdiensten die het bedrijfsmatig en commercieel gebruik van muziek wél mogelijk maken.

Bij MVIE ontwerpen, leveren en installeren wij uiteenlopende geluidssystemen. Hierbij hoort ook de keuze van muziek voor bijvoorbeeld de juiste sfeer in de horeca, ter ondersteuning van instore marketing of muziek in het clubgebouw. MVIE zorgt voor constante updates waardoor u verzekerd bent van het laatste en beste in muziek. Er staan meer dan 100.000 muziektracks 24/7 voor u klaar. Als ervaren speler in de audiovisuele markt bieden wij u het allerbeste op dit gebied en adviseren wij u natuurlijk graag over de diverse mogelijkheden.

Waar je ook bent, muziek is waardevol en geeft een positieve impuls aan je klanten, bezoekers en medewerkers en helpt bij het creëren van een fijne klantbeleving.

 

*Let op. Om muziek te gebruiken, heb je altijd toestemming nodig van de makers van de muziek. Die toestemming verkrijg je via een licentie van Buma en Sena.  Het is dus van belang dat je deze altijd aanvraagt zodat iedereen kan blijven genieten van muziek en dankzij muziek zakelijk succesvol kan zijn.

Share This